De Reiki behandeling

Hoe verloopt een Reikibehandeling?
We starten met een korte intake, ter inventarisatie van jouw klachten. Dan mag je plaatsnemen op de behandeltafel, de kleding blijft altijd aan. Het enige wat je hoeft te doen is ontspannen liggen. Ik plaats mijn handen op verschillende plaatsen boven of op het lichaam, de Reiki energie stroomt via mijn handen. Ik kan tijdens een behandeling gebruik maken van verschillende hulpmiddelen zoals edelstenen, inzichtkaarten of klankschalen.

In balans komen
Tijdens de behandeling pas ik (intuïtief) handposities toe vanuit het Reiki Usui Healing System. Deze intensieve, ontspannende behandeling is gericht op het algehele welzijn van je lichaam en geest. De energie weet waar het naartoe moet stromen en heeft een helende werking. Het zelf herstellend vermogen wordt zo gestimuleerd, waardoor je fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch weer in balans komt.

Beleving
Hoe de energieoverdracht wordt ervaren is per persoon verschillend. Sommige mensen voelen warmte, of juist een koude wind, tintelingen, worden loom, of zien kleuren. Ook kan het zijn dat er helemaal geen sensaties worden waargenomen. De één is meer lichaamsbewust dan de ander. Al is het laatste het geval, toch vindt er vanaf de start van de behandeling energietoevoer plaats.
Tijdens een behandeling hoeft er niet gepraat te worden, het mag wel. Tijdens een combinatiesessie Reiki & Coaching of een holistisch consult praten we natuurlijk wel.

Reiki werkt door
Bijna iedereen voelt zich na de behandeling rustiger en daarna energieker. Soms werkt het direct, bij anderen is het effect na een dag goed merkbaar. Na de behandeling is het belangrijk extra water te drinken, er is namelijk een reiniging in gang gezet en dit blijft nog een periode doorwerken. Hoe lang deze periode duurt is per persoon ook weer verschillend. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de aard van de klacht en het herstel ervan. Bij lichte/acute klachten kan een enkele behandeling al voldoende verlichting bieden. Chronische of klachten met een oorsprong uit het verleden hebben vaak wat meer behandelingen nodig. Het is dan aan te raden om binnen een korte periode enkele behandelingen te ondergaan, om een optimaal effect te bereiken. We overleggen dit samen. Natuurlijk bepaal jij zelf wanneer het gewenste resultaat bereikt is, of wanneer je een nieuwe behandelsessie wilt plannen.
De behandeling werkt vaak nog dagenlang door, zonder dat je er bewust van bent.

*Reiki kan heel goed naast bestaande reguliere of complementaire behandelingen toegepast worden.

* Sei-jin is aangesloten bij vereniging Reiki Cirkel onder lidnummer: M19/1047.